001

Varm pastasallad med salami och chili

Hemma hos mig blir det mycket grytor just nu, jag och fotograf Åsa Dahlgren är i full färd med att göra en grytkokbok. Vi börjar fota nu på torsdag. Så för att inte trötta ut testpanelen här hemma (läs familjen) alldeles får jag då och då klämma in med en  helt annan middagsrätt än gryta. Så igår blev det varm pastasallad, dvs pasta med stekta grönsaker, salami, chili, bladpersilja och riven parmesan. Snabbt, fort och lätt. Salamin kan bytas ut mot stekt bacon och om man vill ha mer grönsaker är det gott att steka halverade cocktailtomater och ha i salladen.

Så här gjorde jag:

001

Varm pastasallad med salami och chili 3-4 portioner

250 g pasta
2 paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
olivolja att steka i
150 g salami eller bacon
50 g grovt riven parmesan
1 dl finhackad bladpersilja

Koka pastan, skölj den snabbt under rinnande vatten. Skär paprikorna i bitar och hacka gul lök och vitlök i bitar. Ta bort kärnorna på chilin och skär resten i riktigt små bitar. Stek paprika, lök, vitlök och chili i olivolja. Stek lite i taget och stek så att det är mjukt. Skär salamin i strimlor eller i mindre bitar (om du använder bacon, stek dem i bitar). Blanda alltsammans i en skål. Strö över parmesan och bladpersilja.

Varm pastasallad med salami och chili

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Varm pastasallad med salami och chili

Din information