kristinas 2014 038

Tekakor!

Jag är svag för tekakor. Och häromdagen gjorde jag 32 stycken tekakor enligt det här enkla receptet. Jag kom på att kruskakli eller vetekli är den perfekta ingrediensen när man bakar och vill ha brödet lite lagom grovt. Jag föredrar matbrödsrecept med inte alltför många ingredienser, mest för att det gäller ju att ha att det hemma när man ska sätta igång. Om man ska behöva springa till affären varje gång blir det inte mycket bakat hemma hos mig iallafall:)

Så här gjorde jag den här gången.

kristinas 2014 038

Tekakor med kruskakli 32 st

1/2 pkt jäst
50 g margarin eller smör
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk strösocker
2 dl kruskakli eller vetekli
ca 16 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt degvätskan, salt, socker, kruskakli och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i 1 timme. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den något. Dela degen i 32 bitar. Rulla till bullar och kavla ut dem något, till ca 10-12 cm stora kakor. Lägg tekakorna på bakpappersklädda plåtar. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Grädda tekakorna i 225 grader i 8-10 minuter. Låt tekakorna svalna på ett galler.

Tekakor!

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Tekakor!

Din information