8a142477-8c93-433c-a330-554c5d2bbbeb-305x305

Supersnygga bullar

Oj vad det är gott med hembakta bullar och det är extra roligt att få till konditorifina sådana. Prova det här receptet med favoritsmakerna kardemumma och mandelmassa. Du kommer inte bli besviken.

8a142477-8c93-433c-a330-554c5d2bbbeb-305x305

Riktigt snygga bullar 12 st

25 g jäst
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
¾ dl strösocker eller vit sirap
ca 7 ½ dl vetemjöl

mandelmassefyllning:
150 g mandelmassa
75 smör eller margarin
1 tsk kardemumma

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt, kardemumma, socker eller sirap och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen. Kavla ut till en rektangulär kaka, 60 x 30 cm, och bred fyllningen över hela. Vik kakan i 3 delar och skär den i 5 cm breda bitar. Platta ut bullarna något på längden. Skär med en degskrapa så att det blir 3 remsor som fortfarande sitter ihop med någon centimeter längst upp. Gör en fläta av remsorna och vik ihop bullen så att den delen som sitter ihop hamnar underst. Det ska bli en rund flätad bulle. Låt bullarna jäsa på en bakpappersklädd plåt i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

 

Supersnygga bullar

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Supersnygga bullar

Din information