036

Supergod tårta i påsk!

Här kommer ett recept på en jättegod tårta som jag har gjort till Mitt kök. Tårtan innehåller mandelmassa, vit choklad och passionsfrukt. Passionsfrukt är en av mina absoluta favoritsmaker och här har jag silat bort själva kärnorna vilket gör att tårtan blir ännu godare. Glad påsk alla!

 

036

Mandel- och passionsfruktsstårta 10 bitar

Det här är en tårta för oss som älskar mandel, vit choklad och passionsfrukt. Du kommer inte bli besviken!

300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

passionsfruktskräm:
3 äggulor
1 dl strösocker
¾ dl vispgrädde
100 g vit choklad
100 g smör (här är det godast med smör)
4 passionsfrukter

garnering:
4 passionsfrukter
citronmeliss eller mynta

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda mandelmassa, ägg och äggvitor i en bunke. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant som mäter 24 cm. Grädda mandelbottnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt bottnen svalna något och lossa den sedan från formen. Lägg tillbaka mandelbottnen i formen. Lägg äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Låt krämen sjuda på medelvärme tills den är tjock, rör hela tiden med en visp. Krämen får inte koka. Tillsätt chokladen delad i bitar. Låt krämen svalna något och tillsätt därefter smöret i bitar. Dela passionsfrukterna och låt dem rinna av i en finmaskig sil. Rör ner passionsfruktsaften i krämen och släng kärnorna. Bred passionsfruktskrämen ovanpå mandelbottnen. Ställ tårtan kallt i några timmar. Garnera med passionsfrukt och citronmeliss eller mynta.

 

Supergod tårta i påsk!

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Supergod tårta i påsk!

Din information