020

Supergod pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Jag älskar cheesecake, speciellt den amerikanska varianten med mycket Philadelphia och som gräddas i ugnen och som ska serveras kylskåpskall. Ja ni vet den.

Jag gjorde en sådan för tidningen Allas räkning tidigt i höstas och hjälp vad god den blev (om jag får säga det själv). Just den här cheesecaken smakar mycket av krämig Philadelphia och apelsin. Och den ska serveras kylskåpskall, glöm inte det:)

På min Allasblogg finns ett annat juligt cheesecakerecept som jag gjort, kolla gärna HÄR

Pepparkakscheesecake med apelsinsmak 12 bitar

Pepparkaksbottnen tillsammans med en apelsinsmakande krämig fyllning blir bara så god. Det här kan vara den godaste cheesecake du någonsin ätit!

200 g pepparkakor
100 g margarin eller smör

Fyllning:
600 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
finrivet skal från 2 apelsiner
2 ½ dl strösocker
2 msk maizenamjöl
1 msk vaniljsocker
4 ägg

Topping:
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
pepparkakshjärtan

1. Lägg pepparkakorna i en matberedare. Smält margarin eller smör i en kastrull.
2. Tillsätt fettet och kör alltsammans några sekunder så att det blir till smulor.
3. Tryck ute smulorna på botten av en smord form med avtagbara kanter som mäter 24 cm i diameter.
4. Lägg Philadelphiaost, crème fraiche, apelsinskal, socker, maizenamjöl, vaniljsocker och ägg i en bunke och kör alltsammans till en slät smet med hjälp av en elvisp.
5. Häll smeten ovanpå pepparkakssmulorna. Grädda cheesecaken en bit ner i ugnen i 175 grader i 50-55 minuter. Jag brukar ställa formen på en bit aluminiumfolie för att försäkra mig om att inte fett från kakan droppar ner över ugnsbottnen.
6. Cheesecaken är färdig när den fått lite färg och äggsmeten har stannat. Grädda inte för länge – den är godast om den är lite krämig.
7. Låt kakan svalna helt, gärna över natten.
8. Kör crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en tjock kräm med en elvisp. Först kommer crème fraichen bli tunn för att sedan bli tjockare igen.
9. Bred toppingen ovanpå cheesecaken och garnera med pepparkakshjärtan.

020

Supergod pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Supergod pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Din information