Sportlovsmat

Här hemma hos mig lagas det färsrätter både till lunch och middag just nu. Sedan december håller jag på med en kokbok om färsrätter, dvs rätter gjorda på alla sorters färser. De flesta recept baseras på nötfärs, blandfärs och fläskfärs men det ska också finnas med rätter gjorda på kycklingfärs, lammfärs, sojafärs, quornfärs, viltfärs och fiskfärs. Jag och fotografen, Anna Hult, har fotat 30 rätter och har 25 kvar.

Jag har inte testat färdigt alla recept än. Igår gjorde jag en tacosoppa med blandfärs i och idag har jag till lunch gjort en mexikansk rätt på quorn och nu ikväll blev det biffar med lite tillbehör (ja biffarna var smaksatta men hur får ni se när boken kommer ut). Tacosoppan, som jag är lite osäker på om jag kommer ha med i boken, tänkte jag presentera här. Jag tycker receptet är extra lämpligt så här i sportlovstider. Vi lyxade till middagen med att göra våfflor och sylt som efterrätt. Tacosoppa är en soppa man ser recept på då och då, det som är speciellt med min är att jag har vanliga kryddor i. Det är vanligt med tacosopperecept som görs på tacokrydda på påse. Soppan har milda fina smaker som passar hela familjen. Här kommer receptet.

Tacosoppa 4 port

6 ganska stora potatisar
1 morot
1 gul lök
margarin eller smör att steka i
7 dl vatten
1 1/2 kycklingbuljongtärning
3/4 dl tomatpuré
2 krm rökt paprikapulver
2 krm chilipeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan
300-400 g blandfärs
1 dl crème fraiche
2-3 tsk pressad citron

Skala potatisen och moroten. Skär rotfrukterna i tärningar respektive slantar. Hacka löken. Fräs löken i fett i en gryta. Tillsätt potatis, morot, vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, chilipeppar, oregano och timjan. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 25 minuter. Stek färsen i en stekpanna och lägg över den i soppan. Avsluta med att röra ner crème fraiche och citron. Om soppan är väl tjock – späd med någon dl vatten.

043

Sportlovsmat

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Sportlovsmat

Din information