glutenfri-kladdkaka-430x645

Smala glutenfria kladdkakemuffins

Smala kladdkakemuffins? ”Låter som en omöjlighet” kanske du tänker. Det är delvis sant, det kladdkakiga ligger ju i att muffinsen innehåller mycket smör och socker. Men visst kan man göra himla goda chokladiga och kladdiga muffins, som inte innehåller så där galet stora mängder fett och socker som ju kladdkaka i regel gör.

Prova det här receptet. De här muffinsen är dessutom glutenfria (och det märks inte på smaken).

glutenfri-kladdkaka-430x645

Glutenfria kladdkakemuffins med spröda kokoschips 8 st

Glutenfria och mycket goda lite smalare kladdkakemuffins som är goda som de är eller med glass eller turkisk yoghurt.

50 g margarin eller smör
1 ½ dl rårörsocker
2 ägg
1 dl majsmjöl
½ dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk naturella kokoschips (säljs av bland annat märket Markatta)

Servering:
ev turkisk yoghurt eller glass
siktat florsocker

Smält margarin eller smör i en 2-literskastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner rårörsockret. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner majsmjöl, blanda ordentligt så att det inte finns några mjölklumpar kvar. Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker. Fördela smeten i 8 normalstora dubbla muffinsformar. Strö på lite kokoschips på varje. Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 7 minuter. Muffinsen ska vara kladdiga i mitten. Sikta över lite florsocker. Servera som de är eller med turkisk yoghurt eller glass.

Receptet har jag gjort för tidningen Må bra. Åsa Dahlgren har fotat.

 

Smala glutenfria kladdkakemuffins

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Smala glutenfria kladdkakemuffins

Din information