happy_ovrigt

Pulled pork med krämig potatissallad

Har du testat pulled pork? Om inte har du en trevlig matupplevelse framför dig. Pulled pork är en amerikansk karrérätt som kryddas med allehanda barbecuekryddor och steks länge i ugnen. Jag brukar servera köttet med en kylskåpskall potatissallad med majonnäs, parmesan, oliver och kapris.

Pulled pork med krämig potatissallad 4 port

700-800 g benfri karré
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl ketchup eller chilisås av ketchuptyp
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk rökt paprikapulver (finns numera av märket Santa Maria)

potatissallad:
1 kg potatis
2 dl turkisk yoghurt
2 dl majonnäs
1 msk kapris
1 dl gröna oliver med rött i
salt och peppar
1 1/2 dl grovt riven parmesanost
finhackad bladpersilja

servering:
en sallad

Salta och peppra köttet runt om. Lägg köttet i en stekgryta (det går att använda en lergryta men glöm då inte att den ska ligga i kallt vatten en stund innan och att man sätter in lergrytan i en kall ugn). Skala och skär löken i klyftor och vitlöken i tunna skivor. Blanda ketchup, tomatpuré, spiskummin, koriander, oregano, timjan, chiliflakes och paprikapulver i en skål. Lägg lök, vitlök och tomatsås ovanpå och runtom köttet i stekgrytan och lägg på locket. Ugnsbaka köttet i 4-5 timmar i 125 grader. När köttet är färdigt ska det gå att riva det i ”trådar”. Gör under tiden potatissalladen. Koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt den svalna. Skär potatisen i bitar och lägg den i en skål. Tillsätt turkisk yoghurt, majonnäs, kapris och halverade oliver. Smaka av med salt och peppar. Strö över parmesan och bladpersilja. Ställ potatissalladen kallt. Servera köttet varmt med potatissalladen och en sallad.

Martin Skredsvik har fotat.

 

 

Pulled pork med krämig potatissallad

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Pulled pork med krämig potatissallad

Din information