fetaostbiffar

Potatis- och fetaostbiffar

Rapporter som kom i förra veckan från Svenska Miljöinstitutet säger att det inte räcker att köpa närodlat utan det allra viktigaste om man vill tänka på miljön är att minska på köttet och istället äta mer säsongsanpassade grönsaker. Jag tror många av oss tänker på detta och väljer att äta mer vegetariskt. Det finns ju så mycket god vegetarisk mat dessutom! Här är ett recept på potatis- och fetaostbiffar med broccoli. Själv är jag supersåld på fetaost och jag vet att jag har många gelikar därute. Trevlig långhelg på er!

Potatis- och fetaostbiffar 4 port

1 kg potatis
250 g broccoli
100 g marinerad tärnad fetaost
1 ägg
2 msk ströbröd
3/4 tsk salt
margarin, smör eller olja att steka i

servering:
tsatsiki
en sallad

Koka potatisen utan skal. Skär broccolin i bitar (släng den grövsta delen) och tillsätt dem till potatisen när det återstår 5 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen och broccolin svalna något. Mosa alltsammans med en vanlig gaffel. Tillsätt avrunnen fetaost, ägg, ströbröd och salt och arbeta ihop till en smet. Forma till ganska små biffar. Stek dem i margarin, smör eller olja. Servera biffarna varma med tsatsiki och en sallad.

Åsa Dahlgren har fotat.

 

 

 

 

Potatis- och fetaostbiffar

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Potatis- och fetaostbiffar

Din information