kosläpp + annat 013

Pastasås med isterband

Isterband kan man äta på många fler vis än att bara steka dem. Här använder jag isterband så som italienarna använder sin salsiccia. Det här är toppengod vardagsmat som går på cirka 20 minuter. Härligt va?

Pastasås med isterband 4 port

1 gul lök
olja eller margarin att steka i
1 förpackning isterband, ca 330 g
500 g krossade tomater
2 lagerblad
1/2 tsk strösocker
1 morot
salt
finhackad bladpersilja
finriven parmesanost

Hacka löken. Fräs löken i en stor stekpanna så att den är mjuk och glansig. Lägg den åt sidan. Skär ett snitt  i sterbandet och gröp ur innehållet. Stek isterbandsköttet, hälften åt gången, i stekpannan. Tillsätt lök, krossade tomater, lagerblad och socker. Skala och riv moroten grovt och tillsätt den till såsen. Låt alltsammans koka i 10 minuter. Smaka av med salt. Servera pastasåsen med kokt pasta. Strö över rikligt med bladpersilja och parmesan.

 

Pastasås med isterband

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Pastasås med isterband

Din information