happy_mys_thumb

Nu är det fredagsmys…

Jag tycker att själva grejen med fredagsmys är att alla gillar den mat som serveras. När min son åt den här rätten första gången sa han ”oj det här var gott”. Ett helt okey betyg tycker jag!

happy_mys

Fotograf Anna Clarén

Coca-colamarinerade kycklinglårfiléer 4 port

1 ½ dl coca-cola
2 msk japansk soja
3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 msk whiskey (kan uteslutas)
2 msk finhackad färsk timjan
2 tsk råsocker
2 msk olivolja
1 tsk salt
grovkornig svartpeppar
600 g kycklinglårfilé
ca 12 steklökar eller 1 gul lök
150 g små champinjoner

servering:
ris
en sallad

Blanda coca-cola, soja, pressad vitlök, tomatpuré, whiskey, timjan, råsocker, olivolja, salt och grovkornig svartpeppar till en marinad. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnsfast form. Häll över marinaden. Stek kycklingen i 225 grader i ca 30 minuter. Skala steklökarna. Om du använder vanlig gul lök – skala den och skär den i klyftor. Dela champinjonerna i halvor. Tillsätt lök och champinjoner efter halva tiden. Stek färdigt kycklingen och strö på svartpeppar. Servera med potatis eller ris och en sallad.

 

 

 

Nu är det fredagsmys…

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Nu är det fredagsmys…

Din information