happy_panik

Matpanik hos mig

Ibland, eller rätt ofta, är det matpanik i mitt liv. Frågan ”men hjälp vad ska jag laga till middag idag” är väldigt vanlig.  Det ska vara mat som passar alla, känns kul att göra och som framförallt går snabbt. Det här är en sådan rätt. Jag brukar koka couscous i dubbel mängd vatten (på paketet brukar det vara lika mycket vatten som couscous) på så vis blir det mycket fluffigare. Om man vill ha mer grönsaker i rätten går det naturligtvis bra, tillsätt tex paprika eller avokado i bitar eller halverade cocktailtomater. Receptet gjorde jag till Icas medlemstidning Buffé för 2-3 år sedan.

Couscoussallad med kyckling och salami  4 port

2 dl couscous, gärna fullkornscouscous + 4 dl vatten
1 msk margarin
½ grillad kyckling
50 g salami med paprikakrydda runtom
100 g torkade aprikoser
½ kruka färsk mynta (eller motsvarande mängd persilja…fast det är godast med mynta här)
50 g babyspenat

citrondressing:
4 dl turkisk yoghurt
finrivet skal från 1 citron
salt och peppar

Koka upp vatten och lite salt. Tillsätt couscous och låt couscousen dra under lock i 10 minuter. Rör ner margarin. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Skär salamin i strimlor. Skär torkade aprikoser i mycket små bitar. Finhacka myntan. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat. Strö på kyckling, salami, aprikoser, mynta och babyspenat. Blanda turkisk yoghurt med citronskal, salt och peppar.  Servera couscoussalladen med citrondressingen.

Åsa Dahlgren har fotat.

Matpanik hos mig

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Matpanik hos mig

Din information