007

Macaroni and cheese

Macaroni and cheese är en sådan rätt jag kan gå och längta efter. Ja gratänger, rätter med ostsås eller mat med ost ovanpå och som man gratinerar i ugnen går alltid hem hos mig. Den här macaroni and cheese gjorde jag för några dagar sedan, jag gjorde den med bacon den här gången. Hemligheten är att ostsåsen ska vara rätt så tunn. Macaroni and cheese är godast samma dag man gör den, sparar man den så blir den rätt så torr tyvärr. Ibland vill jag ha lagrad och smakrik ost men ibland är jag mer sugen på den där lena men ändå fylliga ostsmaken ni vet, då använder jag gräddost som också ger den perfekta färgen ovanpå. Så här gör jag.

Macaroni and cheese 4 port

250 g torkad pasta tex gnocchi eller makaroner
1 pkt bacon

ostsås:
1 msk margarin eller smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 1/2 riven lagrad ost eller tex gräddost
salt och peppar

gratinering:
1 1/2 dl riven lagrad ost eller tex gräddost

Koka pastan enligt förpackningen. Skär baconet i bitar och stek det i omgångar i stekpannan. Smält fettet i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör om och späd med mjölken. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter. Tillsätt, ost, salt och peppar. Bred ut pastan i en smord ugnsfast form. Strö över bacon och häll på ostsåsen. Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter. Osten ska få färg. Servera med en god sallad.

 

 

Macaroni and cheese

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Macaroni and cheese

Din information