670363-Lax-_och_f-nk-lspanna_med_-pple-lax_fankals

Lax- och fänkålspanna med äpple o curry

Hoppas ni haft en bra påsk med lagom mycket påskmat och godis! Det har jag, där jag var i sydöstra Skåne låg det mycket snö kvar och en av dagarna snöade det till och med. Solen sken och det var härligt att vara långledig.
Till vardags tycker jag om att laga mat med få ingredienser och det får gärna vara så enkelt att man knappt behöver ett recept. Som den här laxrätten. Den gjorde jag till Buffé för något år sedan och jag vet att redaktionen på tidningen tyckte den var riktigt god. Pröva du också.

Lax- och fänkålspanna med äpple o curry 4 port

1 liten fänkål
1 äpple
1 gul lök
margarin eller smör att steka i
1 tsk curry
1 msk tomatpurè
1 hönsbuljongtärning
400 g laxfilé
2 1/2 dl mellangrädde
ev lite mjölk

Skär fänkålen i riktigt tunna skivor. Dela äpplet i tunna klyftor och hacka löken. Fräs alltsammans i margarin eller smör i en stor stekpanna. Fänkålen och löken ska vara mjuk och glansig. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärning. Skär laxen i tärningar och tillsätt den tillsammans med mellangrädden. Låt laxpannan koka tills laxen är genomkokt, det tar 5-10 minuter. Om såsen är väl tjock – tillsätt en skvätt mjölk. Servera med ris och en sallad.

Foto: Anna Hult

 

 

 

 

 

 

 

Lax- och fänkålspanna med äpple o curry

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Lax- och fänkålspanna med äpple o curry

Din information