561965-Lax_med_spenat_-_v-sterbottenost-lax_spenat

Lax med spenat och västerbottensost

561965-Lax_med_spenat_-_v-sterbottenost-lax_spenat

Som matskribent har jag förstått att ordet krämig är omtyckt, det ger människor positiva vibbar. Det är inte så svårt att förstå för vem kan motstå mat som är krämig!? Inte jag i alla fall. Just en sådan krämig rätt kommer här.

Lax med spenat och västerbottensost 4 port

600 g laxfilé utan skinn eller 4 portionsbitar
1 dl teriyakisås
125 g fryst bladspenat
1 dl mjölk
salt och peppar
1 1/2 dl finriven västerbottensost

Skär laxen i 4 portionsbitar. Lägg lax och teriyakisås i en tjock plastpåse. Marinera laxen i 1 timme. Vänd påsen någon gång så att hela laxen blir marinerad. Sätt ugnen på 200°C. Tina spenaten i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka i ca 5 minuter. En del av mjölken ska ha kokat in, men spenaten ska fortfarande vara saftig av mjölk. Salta och peppra. Låt spenaten kallna. Rör ner osten. Lägg laxen i en smord ugnssäker form (häll bort teriyakisåsen). Salta. Bred på spenatblandningen. Stek fisken i ugnen i ca 12 minuter. Servera laxen med ris och grönsaker.

 

Lax med spenat och västerbottensost

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Lax med spenat och västerbottensost

Din information