kycklingfilé 003

Kycklingfilé i gräddig tomatsås

Soltorkade tomater som ligger i en kryddig olja är gott och användbart till mycket. Jag brukar använda Ridderheims, men det finns säkert många andra goda märken på marknaden. Här får tomaterna och den kryddiga oljan smaksätta min snabba kycklingrätt. Jag toppar med bladpersilja och vanlig tomat som ger rätten en behaglig syra.

Kycklingfilé i gräddig tomatsås 4 port

1/2 pkt bacon (kan uteslutas)
1/2 gul lök
500 g kycklingfilé
margarin eller smör att steka i
salt och peppar
2 dl mellangrädde elelr matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
4 soltorkade tomater
1 msk av smaksättningen från tomaterna

topping:
1 stor tomat
1/2 dl hackad bladpersilja

 
Skär baconet i bitar och stek det i en stekpanna. Lägg det åt sidan. Hacka löken och dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Stek löken så att den blir mjuk och glansig, lägg den åt sidan. Stek kycklingen så att den får färg. Salta och peppra. Tillsätt lök, grädde, buljongtärning, soltorkade tomater och smaksättningen från tomaterna. Låt alltsammans småputtra i 5-10 minuter, kycklingen ska vara genomstekt. Skär tomaten i mindre bitar. Avsluta med att strö på bacon, tomat och bladpersilja. Servera med ris eller potatis och en sallad.

 

 

 

 

 

Kycklingfilé i gräddig tomatsås

Sätt betyg och kommentera 2 Svar

Kycklingfilé i gräddig tomatsås

Din information

  1. Ulf Svara

    Till och med barnen berömde det

    • Kristina Eriksson Svara

      Va kul!