kasslergratang_B0510

Kasslergratäng med mango och ingefära

kasslergratang_B0510

Konstigt det här med vädret och vad man är sugen på för mat. Ena dagen är det sol och 16 grader och då ska det självklart vara något lättare som sallad och liknande medan det nästa dag är regnigt och bara 8 grader och då kan man utan problem äta båda tunga grytor och soppor! Lite upp och ner eller som livet är mest. Dagens rätt är en kombo av båda, vårig kassler och mango möter krämig och varm ingefära- och senapsröra. Det här receptet har varit med i Buffé, Anna Hult har fotat.

Kasslergratäng med mango och ingefära 4 port

400 g kassler
1 rödlök
250 g fryst mango
2 1/2 dl mellangrädde
2 msk svensk senap
1-2 msk finriven ingefära
1 dl riven ost
salt och peppar

servering:
kokt potatis
en sallad

Skär kassler i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Sprid ut löken och fryst tärnad mango över kasslern. Krydda med svartpeppar. Blanda matlagningsgrädde, svensk senap, finriven färsk ingefära i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kasslern. Strö på riven ost och gratinera 10–15 minuter i ugnen. Servera kasslern med potatis och blandad sallad.

 

 

 

Kasslergratäng med mango och ingefära

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Kasslergratäng med mango och ingefära

Din information