011

Jordgubbspaj med lemon curdkräm

Den som känner mig vet att jag älskar lemon curd och Philadelphia (och förstås lite andra saker) så varför inte kombinera båda dessa godsaker i en paj toppad med jordgubbar. Det här är riktigt gott, prova du också. Trevlig midsommar på er! Receptet är med i veckans Allas. Annika Broman har fotat.

Jordgubbar och lemon curdkräm i muslipajskal 10 port

Muslin gör pajskalet lite extra knaprigt och gott. Len Philadelphia, syrlig lemon curd och söta jordgubbar blir tillsammans en galet god dessert.

3 dl vetemjöl
125 g margarin eller smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl musli av vanlig sort

lemon curdkräm:
400 gPhiladelphia
2 ½ dl lemon curd
1 l jordgubbar

Kör vetemjöl, margarin eller smör, socker och ägg till en deg i en matberedare. Tillsätt muslin och kör alltsammans i några sekunder till. Kör inte matberedaren för länge, man vill ha kvar stora bitar av nötter etc. Tryck ut degen i en rund form med avtagbar kant som mäter 24 cm. Tryck ut degen så att den når högt upp på kanten. Ställ formen i frysen i minst 1 timme. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter. Låt pajskalet kallna. Blanda Philadelphia och lemon curd till en slät kräm i en bunke, det är enklast med en elvisp. Bred ut lemon curdkrämen i pajskalet och strö på halverade jordgubbar (eller lägg dem i ett vackert mönster). Servera pajen kylskåpskall

Jordgubbspaj med lemon curdkräm

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Jordgubbspaj med lemon curdkräm

Din information