Jordgubbsmousse

Godaste jordgubbs- och citronmoussen

I senaste numret av Matmagasinet är det med ett recept på en Jordgubbs- och citronmousse som jag har gjort och som är riktigt, riktigt god. Rikligt med finrivet citronskal är hemligheten. Citron och speciellt finrivet citronskal är en riktig favorit i mitt matlagande. Det förhöjer det mesta faktiskt!

Här kommer receptet!

Fräsch jordgubbs- och citronmousse 6 port

Den här jordgubbsmoussen ska smaka mycket av citron. Gör jordgubbsmoussen dagen innan så att den hinner stelna.

1 l jordgubbar
finrivet skal från 2 citroner
3 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker

Garnering:
några sparade jordgubbar
maränger
citronmeliss
jordgubbskulor

  1. Spara några jordgubbar till garnering. Mixa resten av jordgubbarna med en stavmixer i en hög bunke och rör ner citronskalet.
  2. Lägg gelatinbladen i lite vatten och låt dem ligga så i 5 minuter.
  3. Värm crème fraiche, vispgrädde och socker i en kastrull. Värm inte för mycket, sockret ska bara smälta.
  4. Krama gelatinbladen något och tillsätt dem till gräddblandningen under omrörning.
  5. Tillsätt gräddblandningen till jordgubbarna och rör.
  6. Häll jordgubbsmoussen i 6 glas eller liknande. Ställ glasen kallt, gärna över natten.
  7. Garnera moussen med jordgubbar, smulade maränger, citronmeliss och jordgubbskulor.

Jordgubbsmousse

Godaste jordgubbs- och citronmoussen

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Godaste jordgubbs- och citronmoussen

Din information