happy_smalt_thumb

Fiskgratäng som gör dig happy!

Mat ska vara god men den får också gärna vara smal och nyttig. Med en god sallad blir den här fiskgratängen något att längta till, jag lovar. Ha en bra dag alla.

happy_smaltFotograf Åsa Dahlgren

Fiskgratäng med ägg och räkor 4 port 

500 g vit fisk tex torsk, kolja eller sej, helst miljöcertifierad
2 msk margarin
½ kruka dill
salt och svartpeppar
citron

potatismos:
1 kg potatis
1 msk margarin
ca 1 dl mjölk
1 liten purjolök
2 kokta ägg
200 g skalade räkor

servering:
sallad

Börja med att koka potatisen till moset. Häll av vattnet och tillsätt margarin, mjölk (lite i taget), salt och peppar. Kör till mos med hjälp av en elvisp. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Klicka på margarin. Hacka dillen fint och strö den ovanpå. Salta och peppra. Pressa över citron. Täck med ett smörpapper och stek fisken i 200 grader i ca 10-15 minuter. Skär purjolöken i fina bitar och förväll den i någon minut i lättsaltat vatten. Skala och skär äggen i skivor. Lägg purjolök, ägg och räkor ovanpå fisken. Klicka på potatismoset runt om. Gratinera i 225 grader i 5-10 minuter. Moset ska ha fått lite färg. Servera fiskgratängen med en sallad.

 

Fiskgratäng som gör dig happy!

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Fiskgratäng som gör dig happy!

Din information