Långpannebullar med 2 sorters vaniljkräm

Den som känner mig vet att jag tycker väldigt mycket om bullar. I min och Anna Claréns kommande kokbok på temat baka i långpanna kommer det här receptet med långpannebullar vara med. Det och flera andra bullrecept:)

Långpannebullar med 2 sorters vaniljkräm 24 st

Det är något visst med att baka bullar i en långpanna, det känns extra generöst. Här fyller jag bullarna med två sorters vaniljkräm och de blir jättegoda!

1 pkt jäst
3 dl mjölk
1 ägg
¾ dl strösocker
1 tsk salt
9 – 10 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör

Vanilj- och sockerfyllning:
150 g margarin eller smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Vaniljkräm:
2 ½ dl kall vaniljkräm, gärna sådan man kokat

Pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt ägg, socker, salt, det mesta av mjölet och allt margarin eller smör delat i bitar.
  3. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut degen till en platta som mäter 30 x 65 cm.
  5. Blanda margarin eller smör, socker och vaniljsocker till en bredbar fyllning.
  6. Bred vanilj- och sockerfyllningen ovanpå degen. Bred den andra vaniljkrämen ovanpå.
  7. Rulla ihop degen till en rulltårta. Skär rulltårtan i 24 jämnstora bitar.
  8. Lägg bullarna i en bakpappersklädd långpanna som mäter 30 x 40 cm och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna en bit ner i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
  10. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk. Dela bullarna med en tandad kniv.
Långpannebullar med 2 sorters vaniljkräm

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Långpannebullar med 2 sorters vaniljkräm

Din information