Blomkålslasagne

Hemma hos mig har det blivit ovanligt mycket vegetariskt den här sommaren. Grönsakerna är som bäst så här års och ja det är det jag varit sugen på så vegetariskt har det blivit. När jag är ledig tycker jag det är kul att följa andras recept och på så vis få lite nya inputs. Jag gillar att följa ett recept, att ”bara göra vad någon annan säger åt en”.

Här kommer ett recept på en lasagne som jag gillar jättemycket och som jag gjorde till Leva och bo för något år sedan. Tyvärr har jag ingen bild men jag lovar den är väldigt god ändå, kombon blomkål, Philadelphia och örtsalt slår det mesta!

Blomkålslasagne 4-5 port

Här rostar jag först blomkålen i ugnen tillsammans med ganska mycket olivolja innan jag mixar den och använder den i lasagnen. Det här är mat för den blomkålsfrälste!

tomatsås:
1 gul lök
olivolja
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
½ dl tomatpuré
1 dl vatten
1 msk strösocker
salt och peppar

blomkålskräm:
500 g blomkål
½ dl olivolja
1 burk små vita bönor
200 g philadelphia
lite drygt 1 tsk örtsalt
1 dl mjölk

ca 200 g färska lasagneplattor
500 g keso naturell
1 dl riven ost

servering:
en sallad

Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Låt löken bli mjuk. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, tomatpuré, vatten, socker, salt och peppar. Låt tomatsåsen småputtra i 15 minuter. Skär blomkålen i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i en stor ugnsfast form. Ringla över rikligt med olivolja. Rosta blomkålen i 225 grader i 15 minuter. Kör blomkål, väl sköljda bönor och philadelphiaost i en matberedare eller använd en stavmixer. Smaka av med örtsalt. Varva tomatsås, blomkålskräm, lasagneplattor och keso i en stor smord ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsås. Strö på riven ost och gratinera i 225 grader i ca 30 minuter. Känn efter så att lasagneplattorna är mjuka. Servera med en sallad och njut!

Blomkålslasagne

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Blomkålslasagne

Din information