biff-klyftpotatis-430x542

Biff med smörgåsgurka och rödbetor

Här kommer mitt hetaste middagstips just nu, Biff med smörgåsgurka och rödbetor! Lite som biff a la Lindström men de här biffarna får koka färdigt i en smal gräddsås i ugnen. Smörgåsgurkan och rödbetorna gör biffarna smått magiska! Jag har valt matlagningsgrädde till såsen och det blir nog så gott, jag lovar:) Receptet har jag gjort till senaste numret av Må bra. Åsa Dahlgren har fotat.

Biff med smak av smörgåsgurka och rödbetor 4 port

Biffar med biff à la Lindströmsmak. De här biffarna är hur goda som helst! Välj två ugnsformar som får plats bredvid varandra i ugnen.

5 msk ströbröd
1 dl vatten
½ dl finhackad gul lök
1 ägg
¾ dl finhackad smörgåsgurka
¾ dl finhackade inlagda rödbetor
400 g nötfärs
¾ tsk salt
peppar
1 msk margarin eller smör att steka i
2 dl matlagningsgrädde

Klyftpotatis:
800 g potatis
1 tsk margarin eller smör
salt

Servering:
100 g smörgåsgurka
100 g inlagda rödbetor

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt, lök, ägg, smörgåsgurka, rödbetor, nötfärs, salt och peppar till en smidig köttfärssmet. Forma 4 eller 8 biffar av smeten. Stek biffarna i margarin eller smör så att de får fin stekyta. Lägg biffarna i en smord ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädden och häll den över biffarna. Efterstek biffarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter (om du gör 4 stycken behöver de eftersteka i ca 20 minuter). Dela potatisen i klyftor och lägg dem i en bakpappersklädd ugnsfast form. Lägg på margarin eller smör och salta. Stek potatisen i 225 grader i ca 40 minuter. Servera biffarna med klyftpotatis, smörgåsgurka och inlagda rödbetor.

biff-klyftpotatis-430x542

Biff med smörgåsgurka och rödbetor

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Biff med smörgåsgurka och rödbetor

Din information