Aubergine- och squashlasagne

Aubergine är en av mina absoluta favoritgrönsaker. Den ska vara stekt i rikligt med olivolja och sedan äter jag den som den är med lite salt, hjälp vad gott! Sista tiden har jag börjat gilla squash lika mycket. Ingenting är som aubergine och squash i Italien, på både Sicilien, Sardinien och i framförallt södra Italien vet man hur man tillagar de här grönsakerna. Det är klart att auberginen och squashen fått mer sol där  i sina hemländer och på så vis blivit ännu godare. Sedan gör själva miljön: solen, semestern, och de vackra  italienska omgivningarna sitt för att man ska uppleva allt som bättre, förstås!

Jag måste dela med mig av ett lasagnerecept med just aubergine och squash som jag gjorde för några år sedan. Här är det dessutom Philadelphiaost, en tredje favorit, med. Jag använder färdig tomatsås som ofta säljs på flaska. Om du vill göra din egen går det självfallet jättebra.

Aubergine- och squashlasagne 4 port

1 aubergine
1 squash
rikligt med olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 pkt färska lasagneplattor
500 g färdig tomatsås (säljs ofta på flaska)
200 g Philadelphiaost
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången. Det är viktigt att de är mjuka och fått färg. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt. Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar. Varva färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av philadelphia och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen i 20-25 minuter. Servera med en grönsallad.

 

Aubergine- och squashlasagne

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Aubergine- och squashlasagne

Din information