Årets godaste rabarberefterrätt!

Kan ju inte undanhålla er detta smått fantastiska och busenkla rabarberrecept (om jag får säga det själv). När jag experimenterade fram det tidigt i våras slutade det med att jag åt upp alla 6 portionerna själv. Joråsåatte… Rabarber, Philadelphia, finrivet citronskal och mandelbiskvier i en trifle, ja ni hör ju själva! Annika Broman har fotat.

002

Rabarbertrifle med mandelbiskvier 6 port

Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl + 2 tsk vatten

Philadelphiaröra:
2 ägg
¾ dl strösocker
200 g Philadelphiaost
finrivet skal från 1 citron

ca 50 g mandelbiskvier (som säljs i påse)

  1. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda rabarber och socker i en kastrull och låt det koka i 10 minuter. Blanda potatismjöl och vatten till en redning i en kopp.
  2. Dra kastrullen från värmen och rör ner redningen samtidigt som du rör. Låt kompotten få ett uppkok och låt den sedan kallna.
  3. Skilj äggulor från äggvitor. Vispa gulor, socker och Philadelphiaost med en elvisp i en skål.
  4. Tillsätt citronskalet och rör.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum i en bunke.
  6. Rör ner vitorna försiktigt i Philadelphiablandningen. Varva rabarberkompott, mandelbiskvier och Philadelphiaröra i 6 glas. Toppa med några mandelbiskvier.
  7. Triflen är godast kylskåpskall.

 

 

Årets godaste rabarberefterrätt!

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Årets godaste rabarberefterrätt!

Din information