454104-Kyckling-_och_majssoppa-ky_majssoppa_B0905

Majs- och kycklingsoppa

Jag tycker att de flesta av Arlas (eller Skånemejeriers) smaksatta crème fraicher är goda och mycket användbara. Ofta använder jag dem i en soppa eller i en pastasås. Det här soppreceptet gjorde jag till Buffé för några år sedan och är ett sånt recept som jag själv använder i min egna vardagsmatlagning. Jag tycker soppa ska vara ganska tjock så att den känns mättande, här är det pastan som får göra det jobbet. Vill man vara extra bekväm kan man köpa en grillad kyckling istället för att använda kycklingfilé. Rensa och skära den i tärningar och tillsätt den mot slutet. Kanske räcker det med en halv grillad kyckling i så fall.

Majs- och kycklingsoppa 4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1,3 liter vatten + 2 ½ hönsbuljongtärningar
150 g pasta tex gnocchi
400 g kycklingfilé
salt och peppar
1 röd paprika
2 dl majs
2 dl creme fraiche tomat & basilika
färska basilikablad

Hacka den gula löken fint och pressa vitlöken. Fräs all lök i olja i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar. När buljongen kokar, tillsätt pastan och koka den så länge som det står på förpackningen. Skär kycklingfilén i bitar. Stek kycklingen i olja en stekpanna. Salta och peppra. Skär paprikan i små bitar. Tillsätt kycklingfilé, paprika och majs till soppan. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter. Avsluta med att röra ner creme fraiche. Nu skall soppan bara bli varm. Strö över färska basilikablad.

Majs- och kycklingsoppa

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Majs- och kycklingsoppa

Din information