blogg3 001

Chevretårta med aprikoser, serrano och jordgubbar

Det här receptet har jag gjort till min nästa kokbok som kommer ut våren 2014. Vid ett tidigare tillfälle har jag har prövat att göra tårtan på grövre lite kryddat bröd men det blev inte så bra, kryddningen tog överhand. Det ska vara ett vitt skivat bröd helt enkelt!  Det är gott att servera lite ringlad honung till. Ha en riktigt bra midsommar.

Chevretårta med aprikoser, serrano och jordgubbar ca 8 bitar

9 skivor vitt bröd

fyllning 1:
100 g chevre
100 g Philadelphiaost
½ dl mjölk
lite cayennepeppar
salt och peppar

fyllning 2:
1 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraiche
6 torkade aprikoser
75 g serranoskinka eller annan liknande skinka
50 g valnötter

överst och runt om:
150 g chevre
150 g Philadelphiaost
¼ dl mjölk

topping:
1 l jordgubbar

Kantskär brödskivorna. Skär bort det vita på chevren, ta inte bort mer än nödvändigt. Blanda chevre, Philadelphia och mjölk med en gaffel i en bunke eller kör med en stavmixer. Krydda med cayenne, salt och peppar. Blanda turkisk yoghurt och crème fraiche i en bunke. Skär aprikoser i små bitar och skinkan i strimlor. Hacka valnötterna grovt. Lägg ut 3 skivor bröd kant i kant på ett smörpapper. Bred på fyllning 1. Täck med ett lager brödskivor. Lägg dem så att de täcker skarvarna (som tegel), på så vis håller tårtan ihop bättre. Bred på fyllning 2, det ska vara ett tjockt lager. Strö på aprikoser, skinka och valnötter. Täck med ett lager brödskivor. Skär bort det vita på chevren. Blanda chevre, Philadelphia och mjölk med en gaffel eller stavmixer. Bred röran ovanpå och runtom. Dela jordgubbarna i halvor och lägg dem ovanpå. Ställ smörgåstårtan kallt tills det är dags att servera.

Chevretårta med aprikoser, serrano och jordgubbar

Sätt betyg och kommentera 0 Svar

Chevretårta med aprikoser, serrano och jordgubbar

Din information